Få med deg julemarkedet på det Historiske Hadeland – sett av siste helga i november!

Velkommen til Hadeland for en hyggelig førjulshelg!

Last ned programmet her!

Lørdag 27/11 og søndag 28/11 kl. 11-16 blir det julemarked både på Granavollen og på Grinakervev, med salgsboder og mat begge steder. Over 50 utstillere med alt fra husflid og håndverk til hjemmebakst, julemat og julegaver.

Her er kvalitet og tradisjon en rød tråd, og det blir julekonserter, kunstutstillinger, middelalderteater, aktiviteter for barn, kanefart, åpne kirker, god mat og muligheter for overnatting, og ikke minst salg av unike husflids- og håndverksprodukter i tillegg til julebakst og julemat.

Vi arrangerer også JULELOTTERI med masse flotte premier. Trekning vil foregå søndag 28/11 etter julemarkedets slutt kl. 16.

Her kan du se noe av det som skal foregå på henholdsvis Granavollen og Grinakervev:

Granavollen:
Fredag 26/11 kl. 19 tjuvstarter vi med konsert av Knut Anders Sørum i Høyloftet på Glasslåven kunstsenter (arr. Glasslåvens venner).
Kl. 19 er det også Markedspøbb i Gregerstua på Granavolden Gjæstgiveri, der du kan få kjøpt nydelig Gulasjsuppe og noe godt i glasset.

Lørdag 27/11 skal St. Hallvard-guttene skal ha 2 konserter i Nikolaikirken; kl. 13 og kl. 15, og det blir gratis konsert med Elisabeth Linstad Tangen og Øystein Hagen på Glasslåven kl. 16.

Søndag 28/11 blir det også gratis konsert med Pathos i Glasslåven kl. 15. Gruppen består av Elin Lien, Inger-Beathe Teslo Hoel, Grethe Karin Fossum og Nina Amanda Martinsen.

Det blir salgsboder både ute og inne over hele Granavollen, stemningsfull  julemusikk,
sledeturer med Granavollen hesteskysslag og gnistrende bålpanner med salg av gløgg og suppe.

Aktiviteter for barn vil foregå i Telthuset i regi av Hadeland Folkemuseum. Ansiktsmaling kl.11-12, styltekonkurranse med premie kl. 12, julepynt kl. 11-16, Mini-konsert med Elsa fra Frost kl. 14, hestekjøring, salg og bevertning.

Juleutsalg av kunst på Glasslåven kunstsenter. Her kan du gjøre noen kupp!

Opplev livet i middelalderen med Hađar middelalderforening i Steinhuset. Her blir historien levendegjort av reenactorer med autentiske klær, sang, håndverk og mat.

I Kommunehuset har Hadeland husflidslag over 20 utstillere som demonstrerer teknikker og selger husflidsprodukter. Her har også Gran Bygdekvinnelag åpen kafé, og det blir salg av julebakst.

På Granavolden Gjæstgiveri kan du kjøpe deilig 2-retters juletallerken kl. 11-15 både lørdag og søndag. Bordbestilling tlf. 61337700.
4-retters julemeny lørdag kveld er dessverre fulltegnet.

Grinakervev:
Også her arrangeres julemarked med flere utstillere. Det blir åpne hus og kafé kl. 11-16 begge dager. På Stabburet selger Brandbu bygdekvinnelag flotte håndlagde kvalitetsprodukter, byggrynsgrøt og medisterkake på gaffel. I Smia og vevstua blir det utstillere med salg av fotokunst, keramikk, håndmalte julekuler og barnekåper. Grinakervev har gratis omvisning i det mekaniske veveriet søndag kl. 13.

På grunn av økt koronasmitte minner vi også om råd for smittevern:

  1. Hold gjerne en meters avstand til andre mennesker
  2. Er det vanskelig å holde en meters avstand, vurder å bruke munnbind
  3. Hold hender rene, host i et papirlommetørkle eller i albuekroken
  4. Hold deg hjemme hvis du er syk, har nyoppståtte luftveissymptomer eller feber