Operafest Røykenvik

1. – 5. juni går årets operafestival Operafest Røykenvik av stabelen.

Scener

Hovedscenen Halvdan Svarte ligger i Røykenvika på Hadeland, med utsikt over Randsfjorden og det vakre landskapet rundt. Sammen med vokal kunst blir dette til en magisk opplevelse!

Operafest Røykenvik gjennomfører også ulike konserter og arrangement på sidescener i samarbeid med lokale kulturinstitusjoner og virksomheter. Årets sidescener er blant annet på låven på Øvre Næs (vertskap Hemlaga på Næs), Kistefos Museum, Gran torg, Glasslåven kunstsenter og Hadeland Folkemuseum.

Innhold

Operafest er en crossover-festival, med noe for enhver musikksmak. Programmet for dagene er rikholdig, og spenner fra Opera Gourmet – låveopera med middag eller lunsj, Opera Akademi, Røykenvik Spesial – Las Vegas, Operavorspiel på Glasslåven, Operagalla, pop-up konsert på Kistefos og Barnas Musikkfest på Hadeland Folkemuseum der programmet for de yngste er lagt.

Helgene før festivalen gjennomføres Opera Akademi INPUT, en annen og egen satsning, der lovende sangere i starten av karrieren får input og mulighet for utvikling gjennom individuell coaching og mesterklasser i Kultursalen i Gran.

Forestillinger

Dette er et utvalg av det Operafestivalen har å by på:

 • Onsdag 1/6 kl. 18 er det låvekonsert på gården Øvre Næs i Røykenvik. Under Operagourmet middag får du høre sopran Gunda-Marie Bruce, tenor Thor Inge Falch og pianist Dorina Komani.
 • Torsdag 2/6 kl. 19 presenterer solister fra Operafest Akademi Input kjente arier.
 • Fredag 3/6 kl. 19 er det Røykenvik Spesial. Her synger diva og festivalens kunstneriske leder, Eli Kristin Hansveen, sammen med Kåre Conradi. Akkompagnert av Forsvarets Stabsmusikkorps ledet av Lars Erik Gudim. Dansere fra Show De Vida. Sammen tar de Las Vegas til Røykenvik!
 • I lørdagens humoristiske forestilling Livet på og bak scenen kl. 15 på Glasslåven kunstsenter på Granavollen får vi høre solistene Siv Oda Hagrupsen og Thomas Ruud, med Dorina Komani på piano.
 • Før forestillingen kan du nyte Afternoon tea kl. 12-15 på Sanner Hotell eller
  ChampagnelunsjGranavolden Gjæstgiveri kl. 11-16. Husk bordbestilling!
 • Lørdag kl. 13 er det Operagourmet lunsj på låven på Øvre Næs. Her serveres mat fra lokale råvarer omslynget av de vakreste operaarier.
  Etter dette er man godt varmet opp til det store høydepunktet på kvelden:
  Under lørdagens store Operagalla får vi i tillegg til Eli Kristin Hansveen høre blant annet Anna Goryachova, Bror Magnus Tødenes og Yngve Søberg, og Orkester Innlandet med konsertmester Atle Sponberg under ledelse av Peter Szilvay.
 • Søndag kl. 13 er det pop-up konsert på Kistefos Museum. I naturskjønne omgivelser får vi gjenhør med Operagallaens solister fra kvelden før.
 • Søndag er det også stor familiedag og Barnas Musikkfest kl. 11-16 på Hadeland Folkemuseum, se eget punkt under.

Se fullstendig program her https://operafest.no/home/program/

Barnas Musikkfest

Programmet for barn er utviklet i samarbeid med Hadeland Folkemuseum og har fått sin egen dag i festivalen. På søndag vil museumsparken på Halvdanshaugen omskapes til en magisk kakofoni for barn i alle aldre, der det blir forestilling med Lyriaka, operajukebox og Trallsang. Her kan barna få prøve seg som DJ, dirigent, operasangere eller rockemusikere, og de kan bli sminket som en ekte stjerne. Det blir masse morsomme lyd- og musikkaktiviteter! Barna kan også få synge i dusjen, bråke i bråkeverkstedet, lære å lokke på ku og mye annet morsomt.

Kaféen betjenes som seg hør og bør på en musikkens dag av Gran Jente- og Guttekorps.

Les mer her https://www.facebook.com/events/3257903981094481

Transport og parkering

Fredag og lørdag blir det satt opp Operatog tur/retur fra både Gjøvik og Oslo.

Biler kan parkeres i Brandbu, der det vil gå busser tur/retur hovedscenen fra Rosendalsbanen torsdag, fredag og lørdag.

Se lenkene for rutetider.

Billetter

Kjøp billetter her https://opera.ticketco.events/no/nb