Operafest Røykenvik 2023

8. – 11. juni går årets operafestival Operafest Røykenvik av stabelen.

Scener

Hovedscenen Halvdan Svarte ligger i Røykenvika på Hadeland, med utsikt over Randsfjorden og det vakre landskapet rundt. Sammen med vokal kunst blir dette til en magisk opplevelse!

Operafest Røykenvik gjennomfører også ulike konserter og arrangement på sidescener i samarbeid med lokale kulturinstitusjoner og virksomheter. Årets sidescener er blant annet på låven på Øvre Næs (vertskap Hemlaga på Næs), Kistefos Museum, Gran torg, Brandbu torg, Sagparken Harestua, Glasslåven kunstsenter, Lygna og Hadeland Folkemuseum.

Innhold

Operafest er en crossover-festival, med noe for enhver musikksmak. Programmet for dagene er rikholdig, og spenner fra Opera Gourmet – låveopera med middag, Røykenvik Spesial – med KORK, Soloppgangskonsert, Operagalla, pop-up konsert på Kistefos og Barnas Musikkfest på Hadeland Folkemuseum der programmet for de yngste er lagt. Se fullstendig program her https://operafest.no/home/program/

En tid før festivalen gjennomføres Opera Akademi INPUT, en annen og egen satsning, der lovende sangere i starten av karrieren får input og mulighet for utvikling gjennom individuell coaching og mesterklasser.

Forestillinger 2023

Dette er et utvalg av det Operafestivalen har å by på i år:

 • Torsdag 8/6
  Kl. 18: Operagourmet // middag, låvekonsert med middag på låven på gården Øvre Næs i Røykenvik. Her får du høre sopran Gunda-Marie Bruce, tenor Thor Inge Falch akkompagnert av pianistene Gunnar Flagstad og Kristin Fyrand Mikkelsen.
 • Fredag 9/6
  Kl. 20: Røykenvik Spesial – NRKs sommerkonsert med KORK
  på hovedscenen Halvdan Svarte i Røykenvik.Her får vi høre diva og festivalens kunstneriske leder, Eli Kristin Hansveen, og det blir opptredener med Heidi Ruud Ellingsen, Sondre Lerche, Beharie, Eldbjørg Hemsing, Navid Rezvani, Audun Iversen, Lydia Hoen Tjore.
  Kåre Magnus Bergh er konferansier.

  Granavolden Gjæstgiveri har grillbuffet fra kl. 17 og gratis shuttlebuss til Operafestivalen i Røykenvik etter middagen. Book på post@granavolden.no eller tlf. 61337700.

 • Lørdag 10/6
  Kl. 05: Soloppgangskonsert på Lygna
  Vokal: Kristin Bjerkerud. Piano: Trond Lien. Sax/fløyte: Frøydis Grorud
  Kl. 11: Opera på torget, Brandbu torg (gratiskonsert)
  Kl. 12: Opera på torget, Sagparken på Harestua (gratiskonsert) 
  Kl. 13: Opera på torget, Kirsten Langbos plass, torget i Gran (gratiskonsert)
  Kl. 15: Konsert “Før forsoning”, Glasslåven kunstsenter på Granavollen (gratiskonsert)
  med blant annet Fred Buljo.
  Kl. 20: Opera Røykenvik – Operagalla
  på hovedscenen Halvdan Svarte i Røykenvik. Området er åpent fra kl. 17. Du kan få kjøpt mat eller fi\orfriskninger fra Hemlaga på Næs, Thorbjørnrud Ysteri, Gamle Oppland, Go’is.
  Under lørdagens store Operagalla får vi i tillegg til Eli Kristin Hansveen høre blant annet Daniel Okulitch, Ingeborg Gillebo, Tuomas Katajala, og dirigent Peter Szilvay, konsertmester Sara Chen og Orkester Innlandet.

  Hotell Hadeland har lunsjbuffet kl. 13. Book på post@hotell-hadeland.no eller tlf. 48125481. Gratis shuttlebuss kl. 17 til Operafestivalen i Røykenvik.

 • Søndag 11/6
  Kl. 13: Pop-up konsert, Kistefos Museum, Jevnaker.
  Hør Tuomas Katajala, Eli Kristin Hansveen, Catarina Chen, Dorina Komani.
  Kl. 12-16: Barnas Musikkfest, Hadeland Folkemuseum
  Familiedag med konserter og musikalske aktiviteter ute og inne. Se mer: Barnas Musikkfest
  Programmet for barn er utviklet i samarbeid med Hadeland Folkemuseum og har fått sin egen dag i festivalen. På søndag vil museumsparken på Halvdanshaugen omskapes til en magisk kakofoni for barn i alle aldre. Det blir forestilling, operajukebox og trallsang for å nevne noe. Barna kan få prøve seg som DJ, dirigent, operasangere eller rockemusikere, og de kan bli sminket som en ekte stjerne. Det blir masse morsomme lyd- og musikkaktiviteter. Barna kan få synge i dusjen, bråke i bråkeverkstedet, lære å lokke på ku og mye mer. Kaféen betjenes som seg hør og bør på en musikkens dag av Gran Jente- og Guttekorps.
Transport og parkering

Til hovedkonsertene kan bilen parkeres på Rosendalsbanen i Brandbu, der det vil gå skyttelbusser tur/retur festivalområdet på Ulsnestangen i Røykenvik fra kl. 17. Siste buss går 19.15. Parkering og buss er inkludert i festivalbilletten, som du må forhåndskjøpe.

Det går Operatog fra Oslo og Gjøvik til hovedkonsertene fredag og lørdag. Mer info her.

Billetter

Kjøp billetter her https://opera.ticketco.events/no/nb