Glasslåvens sommerutstilling

Billedkunstner Giske Sigmundstad viser etsninger i årets sommerutstilling, med tittelen «Fra balkongen». Den kan oppleves fra 13. juni – 16. august 2020 i Glasslåven på Granavollen.

Et gjennomgående tema i arbeidene til billedkunstner Giske Sigmundstad er mennesker i oppbrudd og på reise. Mennesker som pakker kofferter, eller grupper som slår leir. Balkongserien som skal vises på Glasslåven sommeren 2020 er en ny serie etsninger, og en videreføring av dette temaet. I de nye arbeidene har figurene nådd fram til et fast tilholdssted, og er tilsynelatende på fast grunn. De betrakter livet fra balkongen. Samtidig er noe i gjære, figurene speider og venter.

Gamle ukeblader og fotografier er ofte inspirasjon for motivene i trykkene til Sigmundstad. Bak hvert fotografi kan det ligge flere fortellinger, kimen til andre historier. Antydning av en historie står sentralt i arbeidene, i en forlengelse av trykkets tradisjon som illustrasjon. Etse- og trykkeprosessen er et håndverk som innebærer langsomme og omstendelige prosesser. Etseteknikken krever planlegging, men kan også gi uforutsette og overraskende uttrykk som kunstneren tar vare på.

Giske Sigmundstad (født 1965 i Bærum) er utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole 1987-92, Oslo Tegne- og Maleskole 1986-87 og Fortman Studio i Firenze, Italia 1984-85. Hun bor og arbeider på eget atelier i Oslo. Hennes bilder er innkjøpt av blant andre Nasjonalgalleriet, Utenriksdepartementet og Norges Bank.

(Kunstnersamtale og et eventuelt åpningsarrangement vil annonseres når det blir klart hvilke smitteverns-restriksjoner vi blir pålagt.)

Arrangementet er ferdig.

Dato

13 jun 2020 - 16 aug 2020
Expired!

Tid

11:00 - 16:00

Arrangør

Glasslåven Kunstsenter