Håkon Hacker Museet

2. juni åpner nysatsningen Håkon Hacker Museet – Museum for folk som ikke går på museum

Randsfjordmuseet har invitert barnebokforfatter, idékunstner og kreativitetsmetodiker Håkon Forfod Sønneland til «å ta over» museet. Gjennom lek og nysgjerrighet er Sønnelands visjon å skape et museum for folk som ikke går på museum. Velkommen til en ellevill utstilling der friluftsmuseet er snudd på hodet!

«Hacks»

Sønneland har utviklet en rekke «hacks» som griper inn i alle museets ledd: Installasjoner, formidling, skoletilbud, kommunikasjon og program. Sønneland er en voksen som aldri sluttet å se på sine omgivelser på en barnslig måte. Det er mye alvor i et barnslig og nysgjerrig blikk! [En hacker er «en person som setter pris på den intellektuelle utfordringen ved å bryte grenser eller jobbe seg rundt begrensninger på et felt h*n er interessert i]. Med kreativitet og humor vil Håkon nærme seg den velkjente, 107-år gamle friluftsmuseumsparken med et nytt blikk.

Over 30 installasjoner

Som publikummer kan du glede deg til overraskelser, morsomme arrangementer og installasjoner som vil prege hele museumsparken, hele sommeren. Håkon har planlagt over 30 installasjoner, som du vil kunne oppleve rundt på området. Insekter popper opp av blomsterenga, du kan telle deg tilbake til dine vikingeslekter og ta t-banen til Oxford Street – eller kanskje Tokyo?

I Vienbråten (1700-tallet) kan du bli med på visning med EiendomsMegler1, i Skute kan du sende et postkort til en fremmed, og i Nordstua kan du få innblikk i en helt vanlig hadelending. Kanskje er det deg?

Arrangementet er ferdig.

Timeplan

Tirsdag-fredag

11.00 - 16.00
Hverdager

Lørdag og søndag

12.00 - 16.00
Helg

Dato

02 jun 2020 - 01 sep 2020
Expired!

Tid

11:00 - 16:00

Arrangør

Hadeland Folkemuseum