Glasslåven Kunstsenter

Kunst og kulturopplevelser i en kulturhistorisk ramme

Midt i det historiske bygningsmiljøet og vakre kulturlandskapet på Hadeland, rett ved Søsterkirkene på Granavollen, ligger Glasslåven kunstsenter. En vernet låve fra 1880-tallet er ombygd etter økologiske prinsipper og huser i dag glasshytte, 14 verksteder til fast og midlertidig leie for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere, en stor sal egnet for produksjon av scenekunst og utstillinger samt galleri og kunstutsalg i den gamle stallen.

Bærekraftig

Glasslåven er restaurert og ombygd etter bærekraftige prinsipper, utelukkende med naturlige materialer (tre, halm og stein) for å bli et godt bygg å arbeide i og å besøke. Den har blitt et pilotbygg der områdets bærekraft gjennom generasjoner har inspirert til framtidsrettede, miljøvennlige byggemetoder.

Kunstsenteret skal være et drivhus for høy kvalitet og profesjonalitet. Blant kunstnerne finner vi to markante nestorer i norsk kunsthåndverk; glasskunstner Ulla-Mari Brantenberg og smykkekunstner Toril Bjorg. Flere billedkunstnere, forfattere, en komponist og en rammemaker er også blant de som har sitt daglige arbeidssted på Glasslåven. Glasslåven ble offisielt åpnet av H. M. Dronning Sonja 27. april 2016.

Stallgalleriet og Høyloftet

Stallgalleriet er til vanlig åpent i helgene året rundt og daglig om sommeren; ellers ved forespørsel, bestilte omvisninger eller åpne arrangementer. Her er det omskiftende kunstutstillinger med salg av kunst og kunsthåndverk av høy kvalitet, til enhver tid vises også et utvalg arbeider av kunstnerne i Glasslåven.

Høyloftet – vårt store produksjonsrom for scenekunst – omgjøres til utstillingssal i sommermånedene (UTSTILLING SOMMER 2024) og brukes til konserter og andre arrangement. Det kan også leies til seremonier, foredrag, seminarer og lignende. Ta kontakt for å høre om mulighetene!

Ønsker du å høre mer om vårt unike økologiske bygg og pågående utstilling er det mulig å bestille omvisning hele året. Gjennom året inviterer vi til intimkonserter, kunstnersamtaler og ulike arrangementer. Dette blir løpende annonsert på vår Facebookside.

Visste du at ...

(møkka)kjelleren på Glasslåven er bygget av store steiner som sannsynligvis er gjenbruk anno 1880 fra en 4 m høy mur rundt Søsterkirkene

Fasiliteter

  • Kunstgalleri med salgsutstillinger
  • Kulturarrangementer og omvisninger
  • Atelierer til leie for profesjonelle kunstnere
  • Vakker sal til seremonier og seminarer
  • Konferanse/seminar med bord og stoler i Høyloftet til 50 pers
  • Kapasitet: 100 pers ved konsert- eller publikumssoppsett
  • Møterom til 15 pers.
  • Glasslåvens sommergave til folket, en mobilguide for Granavollen:
    gguide.no