Granavolden Hotel & Gjæstgiveri

Historisk gjestgiveri med kortreist mat og unik atmosfære

Granavolden Hotel & Gjæstgiveri ligger midt i et av Norges historiske hjertekamre, langs den Bergenske Kongevei der folk har ferdes gjennom århundrene. Allerede i 1657 startet virksomheten opp, og det første huset fra den tid, Gregersstua er full av aktivitet også i dag.

Granavolden Hotel & Gjæstgiveri ligger på Granavollen i Hadelands særpregede kulturlandskap. Hit kommer du med bil etter en drøy time fra Oslo, eller etter 45 minutter fra Gardermoen.

Historiske høydepunkt på Granavollen

Helt siden 1657 har det vært drevet gjestgiveri på Granavolden. Stedet var et knutepunkt i gammel tid. Her lå kirkene. Her var det bygdeting, skysstasjon og ikke minst et gjestgiveri med muligheter for overnatting, mat og drikke. Den bergenske kongevei førte med seg alle slags reisende over Granavøll. I 1716 ble stedet kjent utover sine egne grenser da lensmann og gjestgiver Gregers Granavolden (1677-1746), mobiliserte 60 hadelendinger til kamp mot en stor gruppe svenske soldater til hest. Kampene i Harestuskogen var av stor betydning for Den store nordiske krigs forløp. Som takk for heltemodig innsats, fikk Gregers av kong Fredrik IV såkalt Kongelig privilegium til å drive gjæstgiveri for seg og sine etterkommere til «evig tid». Hans familie drev gjestgiveriet fram til rundt 1840, da Syver Gaarder overtok driften. Hans familie drev videre i 170 år til 2010, da stedet ble kjøpt av Opplysningsvesenets fond, som fortsatt er eier og har stått ansvarlig for den store rehabiliteringen gjestgiveriet har vært gjennom.

Et moderne hotell innenfor historiske rammer

Granavolden er i dag et topp moderne hotell, og har de siste årene vært gjennom en totalrehabilitering av bygningsmassen. Flere konferanserom og grupperom har alle tekniske fasiliteter. Det trådløse nettverket har 200 Mbps kapasitet. Det er også lagt opp egen linje for live-streaming av møter når det er aktuelt.

Hotellet har tre store konferanserom og 6 grupperom av forskjellig størrelse. Det er behagelige salonger, bar og peisestue, eget landhandleri og kafé og et fantastisk landskap rundt, med Søsterkirkene fra middelalderen, og Glasslåven kunstsenter som nærmeste naboer. Et opphold på Granavolden Hotel & Gjæstgiveri gir derfor mulighet for en rekke opplevelser i tillegg, under et møte, kurs eller konferanse.

Kurs og konferanser – selskaper og brylluper

Granavolden Hotel & Gjæstgiveri er foruten et yndet sted for kurs og konferanser, også et meget populært sted for selskaper og brylluper. Tre dager til ende feires bryllupsfesten med nydelig mat og drikke i en enestående atmosfære.

I resepsjonen på Granavolden Hotel & Gjæstgiveri kan du foruten å kjøpe litt kioskvarer, også handle en rekke fine produkter. Mange fra Rosenvinge. Vesker, sjal, bijouteri, kopper, vaser og utelykter er noe de byr på. Ta gjerne turen innom.

I 2019 var vi vertskap under regjeringsforhandlingene (Granavolden-erklæringen).

Visste du at ...

Granavolden Gjæstgiveri har vært i drift siden 1657

Adresse

Granavollen 16, 2750 Gran

Åpent hele sommeren

Telefon
+4761337700

E-post
post@granavolden.no

Nettside
granavolden.no

Fasiliteter

  • 43 rom, enkle og doble, 24 med eget bad/WC
  • Ni historiske rom med bad/WC i korridoren
  • Tre store konferanserom
  • Fem grupperom
  • Kapasitet til 80 gjester på dagseminar
  • Sengeplass til 64 gjester