Grinakervev

Enestående damaskveveri i hjertet av Hadeland

Området fra Granavollen til Røykenvika omtales av mange som selve indrefileten på Hadeland. Vulkanen Sølvsberget og generasjoners kultivering av jorda, har gitt landskapet dets særpreg. I hjertet av dette området finner du gården Nordre Grinaker og Grinakervev.

Spesialitet

Grinakervev produserer tekstiler til interiør og klær.  Damask og dreielduker er blant Grinakervevs fineste vevnader. Damask var den opprinnelige betegnelsen på praktfulle stoffer fra Damaskus. Både dreiel og damask særpreges av skiftningene mellom glansfulle og matte partier. Tradisjonsrike mønstre, som tidligere ble vevet mange steder i Norge, er tatt vare på hos Grinakervev. Her kan du blant annet få kjøpt busserull, storskjorter, feststakker, duker, løpere, kjøkkenhåndklær, tøyservietter og pledd. Vi er det eneste norske veveriet som kombinerer håndvev og mekanisk vev.

Nyheter

Vi tar mål av oss til å trylle fram nye produkter og nye design slik at det hele tiden blir noen overraskelser. Kreative mennesker skaper kreative miljøer og idéene florerer. Kundene våre er ofte delaktige i prosesser, ved å ha spennende ønsker de vil ha satt ut i livet.

Opplevelse

Grinakervev er så langt ifra bare en butikk. I tillegg til vevstue, butikk og en liten kafé i butikkens åpningstider, kan du også bestille omvisning i veveriet. Vi har mange vevstoler i daglig drift. Imøtekommenhet og inkludering er to av Grinakervevs sterke sider, og spisset med opplevelsen av å se ting bli til, blir det en unik opplevelse.

Visste du at ...

Damask var den opprinnelige betegnelsen på praktfulle stoffer fra Damaskus.
Busserullstoffet har vært vevd på Hadeland siden 1928, og var nærmest utdødd da Grinakervev gjenopptok produksjonen i 1989

Adresse

Åpningstider
Man-fred: 0900 – 1600
Torsd etter avtale til 1900
Lørd: 1000 – 1400

Telefon
61 33 48 10

E-post
info@grinakervev.no

Nettside
grinakervev.no

Fasiliteter og tilbud

  • Omvisning på bestilling
  • Kaffe og småkaker
  • Ulike utstillinger i «smia»