Hadeland Folkemuseum

Et lite museum med stort engasjement

Hadeland Folkemuseum er et nyskapende museum i historiske omgivelser langs Pilegrimsleden. Hadeland Folkemuseum ble grunnlagt i 1913, og har flere tusenårs historie samlet på ett sted. Her kan du gå inn i den fredede middelalderkirken Tingelstad gamle kirke, besøke Dynnasteinen og om du legger deg på kne kan du kanskje høre hjertet til vikingkongen Halvdan Svarte banke langt nede i gravhaugen Halvdanshaugen.

Hadeland Folkemuseum er et klassisk friluftsmuseum med en kupert museumspark med over 30 gamle bygninger fra Hadelandsregionen. I museumsparken finner du også en salamanderdam, og i området rundt er det stylter, håver og håndlagede ferdighetsspill for barn. I sommermånedene har museet daglige omvisninger og åpen butikk og café.

Gjennom hele året tilbyr muséet spennende utstillinger og prosjekter, i tillegg til et variert program for både barn, kunnskapstørste og kulturinteresserte. Muséet har dokumentasjonssenter med lokalhistorisk arkiv, bibliotek og en stor samling gjenstander og fotografier. Hadeland Folkemuseum er godt egnet for grupper, og vi skreddersyr både kulturhistoriske omvisninger eller vårt helt spesielle konsept «Historiske Vorspiel» der du kan drikke deg gjennom Hadelands historie.

SOMMER 2024:
Se program her.

Visste du at ...

Halvdan Svarte visstnok ligger begravet på Hadeland Folkemuseum

Fasiliteter og tilbud

  • Kafé, butikk, friluftsmuseum, utstillinger, arrangement, gruppetilbud, møtelokaler
  • Kapasitet: Omvisninger 80 personer, foredrag opp til 300 personer, bespisning 30 personer, mindre møterom for 12 personer, utendørs scene med arena til 500 personer