Julemarkedet på Granavollen

Vi arrangerer julemarked siste hele helg i november

Julemarked på Hadeland
Det tradisjonsrike julemarkedet på Granavollen blir holdt siste hele helgen i november og arrangeres av Historiske Hadeland. I 2024 avholdes julemarkedet 23. – 24. november. Hele området vil yre av liv, med salgsboder og aktiviteter både ute og inne. Du får kjøpt unike husflids- og håndverksprodukter, lokalprodusert mat, julebakst og julemat. Kvalitet, lokale råvarer og tradisjon er en rød tråd på alle varer som blir solgt.

Historiske omgivelser
Det som gjør julemarkedet på Granavollen til noe unikt, er først og fremst omgivelsene. Dette er kommunens tusenårssted, og et godt bevart kulturlandskap. Her finner du Søsterkirkene fra 1100-tallet, Steinhuset fra 1200-tallet, Granavolden Hotel & Gjæstgiveri som er et 300 år gammelt pensjonat, Glasslåven kunstsenter som er i en ombygd 1800-talls låve, Kommunehuset, Telthuset som er et gammelt militært våpenlager, Handelslaget og mange andre historiske bygninger.

Hyggelige juleaktiviteter for alle
Det blir gnistrende bålpanner, salg av mat og drikke, julekonserter, kunstutstilling, juleverksted for barn, hestekjøring, åpne kirker og pilegrimssenter, demonstrasjon av tredreiing og husflid og ikke minst – massevis av god, gammeldags julestemning! Alle aktiviteter er gratis. Les mer om hva som skal foregå her.

Frivillige
Et så stort arrangement er avhengig av frivillighet. Ønsker du å bidra som frivillig? Les mer her.

Lokalt og kortreist
På julemarkedet får du kjøpt varer som i stor grad er laget av naturlige materialer som trevirke, ull, damask, bomull og lin. I tillegg er maten produsert i nærområdet og kortreist. Når du handler på julemarkedet, får du produkter av god kvalitet som smaker godt og som varer lenge. I tillegg bidrar du til lokal verdiskapning og sysselsetting.

Overnatting på Granavollen
Det er muligheter for overnatting eller bespisning på hotellene våre.

Bestill bord eller rom på:
Granavolden Hotel & Gjæstgiveri tlf. 61 33 77 00
Hotell Hadeland tlf. 48 12 54 81
Sanner Hotell tlf. 61 33 33 00

Det går tog og buss til Gran fra Gjøvik og Oslo. Fra Gran stasjon er det ca. 3 km til Granavollen. På Granavollen viser parkeringsvaktene deg hvor du kan parkere, om du kommer med bil.

Du finner årets program her.

Gled deg til en fin helg med flotte opplevelser, hyggelig handel, nydelig mat og god, gammeldags julestemning. Velkommen!

Følg oss på:
Facebook 
Instagram