Operafest Røykenvik

Det beste av operakunsten møter det beste av Hadeland

Operafest Røykenvik er en årlig festival for opera og vokal kunst på internasjonalt nivå. Hovedscenen, Halvdan Svarte, ligger i Røykenvik ved Randsfjorden og er festivalens hjerte. Operafest Røykenvik gjennomfører også ulike konserter og arrangementer på sidescener rundt om på Hadeland i samarbeid med kulturinstitusjoner og virksomheter regionalt. Årets sidescener er på Øvre Næs, Lygna, Solobservatoriet og på Hadeland Folkemuseum der programmet for de yngste er lagt. Barnas Musikkfest utvikles i samarbeid med Hadeland Folkemuseum og har fått sin egen dag i festivalen.

HER kan du i tillegg til program se hva Historiske Hadelands medlemmer Granavolden Hotel & Gjæstgiveri og Hotell Hadeland tilbyr disse dagene av overnatting, deilig mat og gratis transport.

Tidligere på året gjennomføres Opera Akademi INPUT, en annen og egen satsning, der lovende sangere i starten av karrieren får input og mulighet for utvikling gjennom individuell coaching og mesterklasser.

Initiativtaker til Operafest Røykenvik er operasanger og solist ved Den norske Opera & Ballett, Eli Kristin Hanssveen. Helt siden hun flyttet til Brandbu på 90-tallet har hun sett utover Røykenvik fra sitt hjem. I ti år bar hun på en drøm om å arrangere stor musikk i Røykenvik med hovedscenen på Randsfjorden og naturen som bakteppe. Det ble en realitet og Operafest Røykenvik ble gjennomført for første gang i 2018 med stor suksess og fulle tribuner. Eli Kristins utgangspunkt er å fremme interessen for opera, vokal kunst og stemmen som instrument. Hun ønsker å inspirere unge talenter til klassisk skolering og artistisk utvikling, og bringe opera nærmere publikum.

Operafest ønsker å løfte frem Hadelands særpreg. På festivalen skal du oppleve det ypperste av hva Hadeland kan tilby av lokal, kortreist mat, ressurser og krefter i kombinasjon med artister i verdensklasse. Festivalen skaper både arbeidsplasser, øker lokal omsetning, øker kjennskap til regionen – i tillegg til at det kunstneriske allerede har vakt både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet.

Ingen festival uten alle de flinke frivillige! Les mer og meld deg gjerne som frivillig her.